Publicaties

17 augustus 2022

De thema’s van vandaag staan 30 september en 1 oktober centraal op GrondFest

NIJMEGEN, 17 augustus 2022 – Ga in gesprek met een rechter, ontmoet tijdens een wandeling iemand die een andere of nog onbekende mening heeft, denk mee met een oplossing voor fake news of kijk naar Nederland vanuit Brussel. Het is een kleine selectie van de onderwerpen op GrondFest: het festival voor en over democratie. Aan de hand van vijf actuele thema’s rond bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting, het klimaat of vluchtelingenproblematiek, wordt een gevarieerd programma aangeboden. Een deel is vanaf vandaag te bekijken op www.grondfest.com.

Lees hier verder.7 juli 2022

Nijmegen is op 30 september en 1 oktober 2022 de stad van de democratie

NIJMEGEN, 7 juli 2022 – Democratie is werk-in-uitvoering. Het vraagt om onze betrokkenheid en inzet, dus laat je horen! Dat is de boodschap van het gratis toegankelijke festival GrondFest, dat op 30 september en 1 oktober plaatsvindt in de binnenstad van Nijmegen. GrondFest is de experimenteerplek voor ideeën over democratie en samenleving. Ga in debat met politici, neem een kijkje in de keuken van een kritische journalist en denk mee over nieuwe initiatieven. Laat je stem horen over zaken die ertoe doen!

Lees hier verder.2 juni 2021

Stichting DRVW zet in op Democratiefestival in 2022

DEN HAAG, 2 juni 2021 – De stichting voor democratie, recht en het vrije woord (DRVW) besluit volop in te zetten op het eerstvolgende Democratiefestival in 2022. De omstandigheden wegens de coronacrisis zijn naar het oordeel van de stichting helaas te onzeker om op 3 en 4 september dit jaar een optimaal festival te organiseren.

Lees hier verder.23 april 2021

Festivalraad biedt inhoudelijke koers en thema’s voor Democratiefestival

DEN HAAG, 23 april 2021 – De festivalraad geeft inhoudelijk koers aan het programma voor het Democratiefestival 2021. Op basis van overleg in de festivalraad zijn de centrale thema’s voor het programma: Wat doe jij voor wij? | Wie vertrouw jij? | Hoe doe je democratie? | Jouw democratie is de mijne niet! | Nederland, taboeland | Waar moet het heen met Nederland?

Lees hier verder.18 februari 2021

Festivalraad werkt aan centrale thema’s voor Democratiefestival 2021

Een festivalraad onder voorzitterschap van Reinier van Zutphen, in het dagelijks leven Nationale ombudsman, gaat zich buigen over de centrale thema’s voor het Democratiefestival 2021. De onafhankelijke Stichting voor democratie, recht en het vrije woord (DRVW), die de verantwoordelijkheid voor dit festival onlangs op zich nam, mandateert de festivalraad om deze thema’s vast te stellen.

Lees hier verder.